Geplaatst op Geef een reactie

Aanstaande belasting wijzigingen bij leveringen in het buitenland

Per 1 juli wijzigt de Europeese BTW wetgeving voor leveringen aan particulieren. Hierdoor zullen de leveringen die Koepoort Koffie doet aan het buitenland belast worden tegen het lokale BTW tarief. Koopt u dus (ongebrande) koffie of apparatuur, dan betaalt u aan ons de kosten van het produkt (zonder BTW) vermeerderd met de BTW die toepasbaar is in uw eigen land. Tot nu toe betaalde u de Nederlandse BTW (21%, of 9% BTW voor (ongebrande) koffie en voedingsmiddelen.)

Deze wijzigingen worden ons opgelegd door de EU en gelden voor alle webwinkels in Europa met een buitenlandse omzet boven de 10.000 euro. Of deze wetgeving voor uw portemonnee gunstig uitpakt is afhankelijk van het BTW-tarief in uw land. Wij zullen onze website aanpassen aan deze wijzigingen vanaf 1 juli. Tot 1 juli is uw particuliere aanschaf belast met het Nederlandse BTW tarief van 9 of 21%.

Voor zakelijke transacties naar het buitenland verandert er niets. Als u uw lokale geldige BTW-nummer aan ons overhandigd versturen we uw bestelling zonder BTW. Ook voor bestellingen binnen Nederland treden er uiteraard geen wijzigingen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *