Direct trade koffie van Expocamo – Nicaragua

Nicaragua, land van vulkanen in het smalle deel van Midden Amerika. Land wat ook al jaren (met harde hand) geregeerd wordt door president Ortega. Zelf hebben wij hier kennis gemaakt met de koffiecultuur toen we in 2015 mee hebben gebouwd aan een lokale school in hoofdstad Managua. Hier liggen echter niet de koffieplantages. Die liggen verscholen in de regenwouden, voornamelijk in het noord-oosten van het land, in de regios Jinotega en Segovia.

Expocamo is hier onze lokale partner die een klein aantal koffieboren samen brengt die samen jaren en jaren ervaring hebben met het produceren van hele mooie koffies. Het blijft instabiel en onrustig in Nicaragua, maar we verwachten desondanks dat we dit jaar weer mooie koffies aan kunnen bieden. Zeker in zulke onzekere tijden is het van belang dat we duurzame relaties aangaan en de koffieboeren ook in moeilijke tijden steunen!

De lokale koffieboer brengt de koffie naar Expocamo. Deze coöperatie wast en droogt de bonen. Ze liggen 12 tot 18 dagen in de schaduw te drogen totdat verdere verscheping via Ocotal naar Amsterdam mogelijk is. Van daar uit gaat het via Rotterdam direct naar onze opslag. Wij bieden de Flor Silvestre blend aan.

Koffieinformatie:

Variëteiten:
Caturra, Paca, Red Catuai, Java, Catimor, Maragogype en Maracattura.

Verwerking:
Washed

Groeihoogte:
1100 – 1500 meter

Locatie:
Ocotal, Nicaragua

Smaakprofiel:
Zoet en fruitig.
Tastify smaakprofiel

Let op: de oogst van 2020 wordt omstreeks juni – juli 2020 verwacht. De oogst van 2019 is uitverkocht. Ongebrande bonen voorbestellen is mogelijk.

Meer informatie op de website van Expocamo

Ontdek onze andere direct trade koffies:
Brazilië Capricornio
Nicaragua Expocamo
Peru Churupampa
Rwanda Rushashi
Ethiopië Galeh