Geplaatst op Geef een reactie

Duurzame samenwerking tussen Cityhotel Wood en Koffiebranderij de Koepoort

In het voorjaar opent het schitterende, nieuwe Cityhotel Wood in Middelburg. Vlakbij het centrum, binnen de vesten, maar vlakbij strand en al het andere moois wat Zeeland en Walcheren te bieden hebben. Wij van Koffiebranderij de Koepoort zijn er trots op dat we hier de koffie mogen leveren. Zowel de vaste koffie voor bij het ontbijt als een tijdelijke a-la carte koffie. Speciaal met het hotel geselecteerd.

Eva en Bennie van de Parel runnen dit hotel met oog op duurzaamheid. Een mooi concept, maar ook voor ons als koffiebranderij een aandachtspunt. Hoe kunnen we ons produkt nog duurzamer produceren? Met minder afvalstoffen en met minder impact op het milieu?

Naast een overheerlijke koffie, want dat blijft natuurlijk het uitgangspunt hebben we gekeken naar het gehele proces en in een eerdere blog hebben we al verteld over het telen van paddestoelen op de koffievliesjes. Een voorbeeld van circulair koffie maken waar we trots op zijn! Voor het hotel worden ook alle koffies verpakt in volledig composteerbare koffiezakken. Dat betekent dat we werken met aluminium vrije zakken, maar dat de zakken bestaan uit biobased kunststof: PLA van maiszetmeel of suikerbiet en volledig CO2 neutraal.

Deze mooie samenwerking tussen Cityhotel Wood zorgt niet alleen voor veel tevreden hotelgasten aan het ontbijt, maar ook voor een duurzame ontwikkeling waar we best trots op zijn; ook de gewone klant krijgt zijn kilozakken koffie nu immers in biologisch afbreekbare koffiezakken en daar worden we uiteindelijk allemaal beter van toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *