Geplaatst op Geef een reactie

Groeien er champignons op onze koffiebonen?

In onze koffiebranderij branden we koffie. Dat is logisch.
Helaas is het ook zo dat we ook restproducten overhouden als we koffie branden of groene bonen versturen.
Toch proberen we dit zo duurzaam mogelijk te doen. Zo zijn onze kilozakken biologisch afbreekbaar en hergebruiken we zoveel mogelijk verpakkingsmaterialen. Sta dus niet raar te kijken als de geleverde koffie in een tweedehands doos zit. Hiermee proberen we zo min mogelijk afval te produceren.

Uiteraard komt de koffie bij ons in jutezakken binnen. In drukke periodes zijn dat er een hoop en die zijn prima her te gebruiken om leuke dingen mee te doen of mee te maken. Daarom verkopen we ze ook voor een symbolisch bedrag.

Tenslotte, en daar zijn we ook heel erg benieuwd naar, is het zo dat blijkt dat champignons en andere eetbare paddestoelen heel goed groeien op koffiedrap, gemengd met vliesjes die overblijven na het koffiebranden. Deze vliesjes die rond de ongebrande bonen zitten vangen we op en gingen met het GFT afval mee. Binnenkort krijgen ook deze vliesjes een nieuw leven en worden hier paddestoelen op gekweekt! Hier gaan we spoedig mee experimenteren en we zijn ontzettend benieuwd naar het resultaat. Alleen al het feit dat de paddestoelen groeien op een restproduct spreekt ons erg aan. Foto’s volgen hopelijk snel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *