Op locatie of zakelijk

Het principe van koffie branden is niet moeilijk. Groene bonen opwarmen en roosteren totdat de bonen de gewenst branding hebben. Dat kan zelf thuis in een wok, en ook bij de grote branders werkt het op deze manier.

Toch is het niet voor niets een ambacht, want koffiebonen zijn een natuurproduct. Iedere koffieboon is anders. Zo heeft de afkomst van de boon een grote invloed op de smaak. Niet alleen geografisch, maar ook de hoogte waarop de boon verbouwd wordt en de omstandigheden tijdens het groeiproces van de boon. Kortom, het branden van de boon is geen universele wetenschap.

Wij branden onder andere in een
mobiele 1kg Aillio inductiebrander.

Het branden zelf is tegenwoordig high-tech. Alle parameters kunnen met de computer gevolgd worden, zodat de ontwikkeling van de roast nauwlettend bijgehouden kan worden. Wij hebben onder andere de beschikking over een Aillio 1kg inductiebrander. Gekoppeld aan de laptop kunnen we hierop heel precies kleine batches reproduceren. Het mooie van deze koffiebrander is dat deze mobiel is. Wij kunnen dus niet alleen een koffieverkoop of proeverij organiseren, maar we kunnen uw klanten of bezoek ook gelijk het gehele brandproces demonstreren!

Koffie branden en koffie serveren op locatie?

Of u nu een feestelijke bijeenkomst heeft, een presentatie of een evenement waar u uw gasten graag voorziet van superverse koffie, u bent bij Koffiebranderij de Koepoort aan het juiste adres! Wij kunnen voor u een volledig verzorgde koffiebar op locatie verzorgen, maar ook een branddemonstratie met proeverij of een mogelijkheid om de koffie te proeven wanneer u een verkoopactie organiseert. Neem contact op en we bespreken graag de mogelijkheden. Kunt u zich de geur van verse koffie voorstellen van ter plaatse gebrande koffie? Verser kan echt niet!

Uw eigen koffie?

Wij branden ook koffie zakelijk. Onder uw eigen label, wit label of door ons netjes verpakt en gelabeld?
Het kan allemaal! U kunt gebruik maken van onze inkoop, maar u kunt ook samen met ons uw eigen koffie speciaal voor u exclusief laten maken! We bespreken graag de mogelijkheden, want over koffie raken wij nooit uitgepraat!