Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe samenwerking met This side up en Capricornio coffees

Mooie en duurzame samenwerking met importeur en koffieboer!

Na intensief contact met onder andere Lennart van This Side Up hebben we besloten om naast onze huidige koffies ook deze speciale specialty koffie van Capricornio aan te bieden.

De koffiemarkt is een wereldmarkt. Koffie is na olie de meest verhandelde grondstof. En dat betekent dat kleine koffieboeren in oorspronglanden vaak onder de kostprijs moeten werken. We kunnen daarom extra betalen, maar beter nog is om te investeren in de lokale productie en de lokale koffieboer, zodat zijn product verbeterd en hij het als premium specialtykoffie kan verkopen. Dat is precies wat Capricornio-coffees een aantal jaren geleden is gaan doen in de regio onder Sao Paulo in Brazilië. Ze bieden lokale kleine koffieboeren de ondersteuning die ze nodig hebben. This Side Up is aan deze kant van de oceaan importeur en zoekt dergelijke, kleinschalige initiatieven zodat de hele proces van de koffie inzichtelijk is en tussenhandel en speculatie buitenspel wordt gezet. Wij vinden dit een mooi initiatief en werken dan ook graag met deze mooie specialty koffies.

Van Capricornio bieden we dan ook de volgende blends aan:

De Brazil espresso is een ronde koffie met tonen van hazelnoot en toffee (gebrandongebrand)
De Dulce is een romige koffie met tonen van amandel en chocolade cake (gebrandongebrand)
De Sorocabana is een kruidige koffie met tonen van walnoot en cacao (gebrandongebrand)

Al deze koffies zijn pulped natural en zijn zowel gebrand als ongebrand leverbaar.

Wil je meer informatie over deze mooie duurzame samenwerking tussen koffieproducent, importeur en brander, lees dan via de links hieronder verder!

Samenwerking tussen This side up en Capricornio

Website van Capricornio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *