Onze direct trade koffies – This Side Up kiloshop

Allereerst, wat is direct trade koffie? Koffie is naast een mooi product na olie ook de meest verhandelde grondstof. En daar waar gehandeld wordt, wordt er geld verdient. Niet erg, maar hierdoor krijgen de koffieboeren in oorspronglanden vaak een lage prijs voor hun koffie. Speculanten verdienen soms meer aan een koffieboon dan de lokale koffieboer. Vaak krijgt men zelfs een prijs lager dan de kostprijs, zeker nu op dit moment de prijs voor ongebrande koffie relatief laag is. Veel koffieboeren leven dan ook helaas in armoede.

Er zijn diverse initiatieven om boeren te helpen, denk aan fairtrade koffie. Die is duurder, want er wordt bovenop de koffieprijs een extra bijdrage betaald. Dat is fijn voor de koffieboer, maar geen incentive om per se betere koffie te maken. Wij geloven daarom meer in direct trade koffie. Voor onze direct-trade koffies werken we samen met This Side Up. This Side Up is meer dan een importeur van groene koffie. Lennart en Maarten zijn vaak ter plaatse. Zo weten we écht waar de koffie vandaan komt. En kunnen we de kwaliteit verbeteren en dus meer uitkeren aan de koffieboeren. Daarnaast werken we aan een lange termijn relatie. Samenwerken is elkaar helpen in goede én in mindere tijden. This Side Up verkoopt via haar eigen kanaal grotere hoeveelheden direct-trade koffie. Sinds 1 juli 2021 werken Koepoort Koffie en This Side Up samen om ook de kleine koffiebrander of thuisbrander te voorzien van direct trade koffies.

Ga hier direct naar het aanbod koffies in origin (deze kunnen voorbesteld worden)

Fazenda California, een van de koffieplantages van Capricornio in Brazilië

Ons doel? Samen op weg naar een eerlijke, duurzame en transparante koffiewereld. Een transparante keten van koffieboer tot eindgebruiker.
Dit doen we door de mogelijkheid te bieden om ook als thuisbrander of kleine koffiebrander gebruik te maken van het aanbod van deze eerlijke koffies. Al vanaf 1 kilo is het mogelijk deze aan te kopen en beter nog, om mee te doen in het voorbestellen van deze koffies. Op onze speciale pagina is het mogelijk om gedurende het oogstproces al koffies bij uw favoriete koffieboer voor te bestellen! Waarom u dat zou doen? Simpel!

Voor de koffieboer is het fijn, zodat hij op voorhand weet dat alle extra moeite die hij doet voor een boven gemiddelde oogst ook een betere prijs oplevert.

Voor u als gebruiker is het een unieke mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan een eerlijkere koffiewereld, maar door toch tegen zeer concurrerende tarieven groene bonen aan te kopen. En u ontvangt de bonen direct als ze aankomen in Europa; verser dan vers van de beste kwaliteit!

Voor ons is het fijn dat we weten welke hoeveelheden koffie er gewenst zijn. Gedurende de voorverkoop kunnen we een schepere prijs aanbieden, omdat we de koffie direct na ontvangst verzenden (geen opslagkosten) en we geen risico op overstock hebben of extra PR kosten moeten maken.

Als officiële kiloshop van This Side Up schaft u bij ons eenvoudig de gewenste hoeveelheid en sortering Direct-trade koffies, aangezien u bij This Side Up zelf alleen hele balen aan kunt schaffen. Daarnaast verzenden wij per pakketpost. Daarom is 1 of 2 balen vaak ook voordeliger via Koepoort Koffie, u bespaart dan hoge warehouse en transportkosten. Tenslotte zijn er veel branders die verschillende soorten koffie samen laten verzenden. Omdat wij regelmatig en in grote hoeveelheden groene koffiebonen binnen krijgen zijn overheadkosten laag. Informeer dus naar de mogelijkheden en wij denken en groeien graag met u mee.

Mocht het zo zijn dat u voordeliger zelf eea organiseert, dan brengen wij u graag in contact met de juiste personen!

Ga hier direct naar het aanbod koffies in origin (deze kunnen voorbesteld worden)

Limmu Kossa Coffee Estate in Ethiopië

Wij bieden koffies uit verschillende landen aan. Deze koffies kopen we op voorhand in en op is dan ook op. We moeten dan op de nieuwe oogst wachten.