Congo Kivu 3 ongebrande groene koffiebonen

(3 klantbeoordelingen)

10,69 incl. BTW

Vermelde prijs is per kilogram ongebrande koffiebonen

Deze bonen moet u zelf thuis branden.
Het zijn groene, ongebrande bonen!

Factsheet Congo Kivu3

Cuppingscore 85

Vermelde prijs is per kilogram ongebrande koffiebonen

42 op voorraad

Meer groene bonen kopen?
Korting bij 5-9 kg: 0,50 € per kg
Korting bij 10-19 kg: 1,00 € per kg
Korting bij 20 > kg: 2,00 € per kg

Beschrijving

CAEKD Kivu

Deze volledig gewassen koffie van 100% Bourbon uit de Democratische Republiek Congo (DRC) zorgt voor een perfect koffie. Met gedroogde cranberry- en melkchocolade-tonen is deze koffie geschikt voor een filter- en een espresso-bereiding. Deze koffie illustreert het enorme potentieel dat de DRC heeft voor de productie van specialty koffie.

De Democratische Republiek Congo (DRC) is rijk aan hulpbronnen en heeft de capaciteit om specialty koffie van hoge kwaliteit te produceren. In feite had de DRC ooit een bloeiende koffie-industrie. Jaren van burgeroorlogen hebben de regio echter met periodieke instabiliteit en een gebrek aan infrastructuur achtergelaten. Lastig om koffie te verwerken en te vervoeren. Maar dat is allemaal aan het veranderen. Met de steun van Coffeelac, de grootste koffieverwerker en exporteur van Arabica-bonen in Oost-DRC, heeft de Cooperative des Agriculteurs et Eleveurs de Kalehe pour le Development sustainable (CAEKD) gewerkt aan het verbeteren van de opbrengsten en het levensonderhoud van hun 150+ leden. Deze koffie, het hoogtepunt van hun werk, is een voorbode van de toekomst van de DRC-koffie. We hopen dat, door de productie van boeren dit jaar en de komende jaren te ondersteunen,

Oogst en na de oogst

De bes wordt met de hand geplukt op boerderijen van leden en vervolgens naar het mini-wasstation op het eiland Idjwi, gerund door Coffeelac, gebracht. De bessen wordt bij ontvangst zorgvuldig gesorteerd en doorloopt tijdens het wasproces verschillende aanvullende sorteercontroles.

Na het drogen wordt het parchment naar Goma Mill gestuurd. Deze molen, eigendom van en beheerd door Coffeelac, wordt beschouwd als de modernste in de regio. De verwerkingsfaciliteit, het magazijn en het cuppinglaboratorium kunnen jaarlijks meer dan 10.000 metrische ton koffie verwerken.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Hoeveelheid ongebrande bonen

, , , ,

3 beoordelingen voor Congo Kivu 3 ongebrande groene koffiebonen

  1. Bostjan (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  2. Ralf Kayser (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  3. Bostjan (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *