Geplaatst op Geef een reactie

Prijsverhogingen blijven beperkt (maar zijn er wel)

Helaas ontkomen ook wij niet aan het verhogen van onze prijzen. We proberen dat zo beperkt mogelijk te houden, maar helaas ontkomen we er niet aan.

In het afgelopen jaar is sowieso de prijs van de groene koffiebonen al flink gestegen. Deze staat nu op een prijsniveau die we de afgelopen 15 jaar niet hebben gezien. De wereldwijde klimaatveranderingen en weersinvloeden spelen hierin een grote rol, maar ook een onduidelijke vraag na Corona, onlusten in diverse landen en een aantrekkende vraag zorgen dat de groene koffieboon duur is (en waarschijnlijk duurt blijft). Maar ook andere factoren zoals (flink) hogere kosten voor containertransport en een euro-dollar koers die ongunstig is spelen een rol.

Naast de dure koffiebonen merken wij dat ook alle overige kosten hoger worden. Onze koffiebrander is (gelukkig) electrisch en niet op gas, maar ook deze prijzen stijgen, evenals de kosten voor verpakkingsmaterialen en transport.

Hierdoor zijn we genoodzaakt verschillende prijzen aan te passen. Sommige koffies gaan met 1 euro omhoog, een prijsstijging van 5-7%.
Gelukkig kunnen we de prijzen van onze direct-trade koffies grotendeels gelijk houden, omdat we hier qua inkoop (minder) last hebben van hogere prijzen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *