Geplaatst op Geef een reactie

Waarom Koepoort Koffie geen biologische koffie verkoopt.

Regelmatig krijgen wij de vraag naar biologische koffie. In dit artikel vertellen wij u over onze bedrijfsfilosofie en waarom wij dus géén biologische koffie verkopen.

Om als koffiebranderij biologische koffie te verkopen dient de koffie die wij branden biologisch te zijn. Dat is logisch. Wanneer wij biologische koffie inkopen en zelf een bio-certificaat aanschaffen, dan is het geen probleem om biologische koffie te verkopen. Deze certificering kost koffieboeren en ons geld. Echter; veel koffieboeren hebben geen geld voor bv kunstmest. Hun koffie is dus al ‘organic-by-default’. Geld om koffie biologisch te certificeren is er simpelweg niet. Het zorgt daarnaast ook niet voor een betere kwaliteit koffie.

Binnen onze bedrijfsfilosofie werken wij graag samen met lokale, kleine koffieboeren. Veel koffies importeren we (samen met bv importpartner This Side Up) zelf. Dat zijn direct trade koffies, waarbij direct-trade voor ons staat voor koffie die we op een gelijkwaardige basis inkopen. Koffieboer, importeur en brander zijn gelijkwaardig en samen zorgen we voor mooie koffies. Tegelijkertijd ontvangt de koffieboer een eerlijke prijs voor zijn koffie. We vinden het daarbij belangrijker dat dat geld de lokale economie ten goede komt, dan dat met dat geld certificaten worden aangeschaft.

In 2022 gaan we samen met This Side Up en de koffieboeren die ons Direct-trade koffies leveren in discussie over regenerative agroforestry. Voor ons een stap verder dan biologisch. Namelijk koffie met een toekomst! En daarom vertikken wij het om ons als branderij / groene bonen leverancier biologisch te certificeren. Veel te veel administratief gedoe. Geen incentive voor boeren om betere koffie te produceren. En laten we het vooral hands-on houden. Handen uit de mouwen en daadwerkelijk aan de slag om de koffieteelt duurzaam te maken!

Klik hier om meer te lezen over dit thema

Source: Forestrypedia.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *