Brazilië Capricornio Sorocobana ongebrande groene koffiebonen (direct trade) 1kg (2023)

(5 klantbeoordelingen)

12,00 incl. BTW

Vermelde prijs is per kilogram ongebrande koffiebonen

Koffieboer – Cooperatie: Capricornio Coffees
Tussenpersoon – Expediteur: This Side Up Coffees 
Leverancier: Koepoort Koffie 

Uitverkocht

Terug op voorraad mailservice

Beschrijving

Op zoek naar mooie en écht eerlijke koffie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
In samenwerking met This Side Up bieden wij de eerlijke direct trade koffies aan voor thuisbranders of kleine koffiebranderijen.
De koffies die we samen aanbieden zijn volledig transparant. Dat wil niet alleen zeggen dat we precies weten waar de koffie vandaan komt, maar dat we ook op basis van gelijkwaardigheid samenwerken.
Dat is een andere handelswijze dan de ‘normale’ handelskoffies, die op de veiling opgekocht worden voor de laagste prijs en die de koffieboer vaak onder de kostprijs moet verkopen.
Het is ook wezenlijk anders dan fairtrade koffie of gecertificeerde koffie; wij bieden niet alleen extra geld (die in corrupte landen ook niet altijd goed terecht komt), maar zijn daadwerkelijk ter plaatse, helpen de boeren kwaliteit te verbeteren en betalen niet alleen meer, maar zorgen ook met een langdurige relatie voor gelijkwaardigheid. Niet alleen samenwerken in goede tijden, maar ook in minder tijden! Dat geeft net ff een fijner gevoel bij het branden van de bonen en bij het drinken van de koffie!

Wij bieden de mogelijkheid de koffies voor te bestellen. Vooruit bestellen geeft de koffieboer zekerheid dat de extra moeite en het extra werk wat hij in de oogst steekt ook financieel beloond wordt. Het geeft ons inzicht in de hoeveelheid die we moeten bestellen, met weinig opslag en marketingkosten. En u profiteert ook, want door voor te bestellen koopt u koffies in voor een scherpe prijs, vaak niet duurder dan normale handelskoffies. U moet wel even wachten, maar wat in het vat zit verzuurt niet en u ontvangt koffies die verser dan vers zijn!

U kunt meerdere koffies voorbestellen. Bestelt u meer dan 10 kilo? Dan ontvangt u 4% korting. Bestelt u meer dan 30 kilo? Dan ontvangt u zelfs 8% korting.
Dit geldt alleen voor voorbestellingen. Per voorbestelling betaalt u een extra bedrag voor verzendkosten en orderafhandeling. Wij versturen alle koffies uit 1 order gezamenlijk.
U kunt ook voorraadkoffies toevoegen, maar eea wordt in 1 zending (als alle koffies binnen zijn) verzonden.

Koopt u meerdere balen van dezelfde koffie tegelijkertijd? Dan is het mogelijk goedkoper om direct via This Side Up in te kopen. In dat geval verwijzen we u door. Wilt u meerdere koffies samen aankopen, in meerdere leveringen / betalingen ontvangen of mengen met andere koffies? Dan zal het via Koepoort Koffie gunstiger zijn. Omdat we open zijn over herkomst en prijs kunnen we u goed en eerlijk adviseren. Wilt u een prijsopgave voor meerdere balen? Neem dan contact met ons op!

BRAZILIE

Eerlijk gezegd was Brazilië nooit in onze gedachten geweest als een mogelijke oorsprong voor This Side Up. We dachten niet dat onze missie om kleine boeren te helpen hun koffie op de markt te brengen, zou passen in zo’n gevestigde koffie-industrie. Luiz Saldanha en zijn partners spraken echter tot onze verbeelding. Ze richtten Capricornio op om nieuw leven in te blazen in vijf regio’s in de zuidelijke staten Paraná en São Paolo, die tot de jaren zestig een van de meest levendige koffieproducerende regio’s van het land waren. Als gevolg van vreselijke vorst en de opkomst van de grote koffieregio’s in het noorden, stagneerde de productie, waardoor veel koffieboeren naar het noorden verhuisden, waardoor hun boerderijen onderontwikkeld achterbleven. Nu zijn deze regio’s door klimaatverandering weer aantrekkelijk geworden voor boeren, maar bijna niemand zag potentieel voor specialiteitykoffie.

Dat is totdat Capricornio 20 gepassioneerde boeren vond en het Four Seasons-project startte: ze hielpen hen om van hun boerderijen moderne, ecologisch duurzame boerderijen te maken en hun koffie volgens de hoogste normen te verwerken. Nu zijn ze begonnen te laten zien wat deze koffieregio’s de specialty koffiewereld te bieden hebben. Vanwege de unieke lage breedtegraad (rond de Steenbokskeerkring op 23ºS), verdraagt ​​koffie hier meer stress tijdens de ontwikkeling. Dit leidt tot grote, langzaam gerijpte kersen met verrassend complexe profielen, vergelijkbaar met wat er op grotere hoogte gebeurt. We waren niet alleen onder de indruk van de kwaliteit van de koffie, maar ook van de prestaties van het bedrijf bij het verwerken en creëren van koffie in nauwe samenwerking met speciale branders en experts (zoals Aida Battle) wereldwijd.

Capricornio is een inspirerend export-, educatie- en boerenpromotiebedrijf uit het zuiden van Brazilië.

KENNISMAKING

Eerlijk gezegd was Brazilië nooit in onze gedachten geweest als een mogelijke oorsprong voor This Side Up. We dachten niet dat onze missie om kleine boeren te helpen hun koffie op de markt te brengen, zou passen in zo’n gevestigde koffie-industrie. Luiz Saldanha en zijn partners spraken echter tot onze verbeelding. Ze richtten Capricornio op om nieuw leven in te blazen in vijf regio’s in de zuidelijke staten Paraná en São Paolo, die tot de jaren zestig een van de meest levendige koffieproducerende regio’s van het land waren. Als gevolg van vreselijke vorst en de opkomst van de grote koffieregio’s in het noorden, stagneerde de productie, waardoor veel koffieboeren naar het noorden verhuisden, waardoor hun boerderijen onderontwikkeld achterbleven. Nu zijn deze regio’s door klimaatverandering weer aantrekkelijk geworden voor boeren, maar bijna niemand zag specialiteitspotentieel.

Dat is totdat Capricornio 20 gepassioneerde boeren vond en het Four Seasons-project startte: ze hielpen hen om van hun boerderijen moderne, ecologisch duurzame boerderijen te maken en hun koffie volgens de hoogste normen te verwerken. Nu zijn ze begonnen te laten zien wat deze koffieregio’s de koffiespecialiteitenwereld te bieden hebben. Vanwege de unieke lage breedtegraad (rond de Steenbokskeerkring op 23ºS), verdraagt ​​koffie hier meer stress tijdens de ontwikkeling. Dit leidt tot grote, langzaam gerijpte kersen met verrassend complexe bekerprofielen, vergelijkbaar met wat er op grotere hoogte gebeurt. We waren niet alleen onder de indruk van de kwaliteit van de koffiekopjes, maar ook van de prestaties van het bedrijf bij het verwerken en creëren van koffie in nauwe samenwerking met speciale branders en experts (zoals Aida Battle) wereldwijd.

Deze connectie met de wereld van de brander zorgde ervoor dat er meteen een klik was met This Side Up en sinds 2017 zijn we trots om Capricornio te promoten op de Europese markt. Voor het tweede seizoen co-creëren we samen met branders uit heel Europa een divers assortiment koffie: van kenmerkende melanges tot exclusieve verwerkingsexperimenten en microlots.

Onze directe connectie is met Capricornio, die ons koppelt aan de juiste telers in hun Four Seasons-project door middel van blended Signature-koffies, single estate-koffie en verschillende speciaal verwerkte microlots. Capricornio is het ultieme voorbeeld van een kracht ten goede voor een hele productieregio door de behoeften van de brander perfect te begrijpen.

CULTIVARS

Red Bourbon, Yellow Bourbon, Red Catuai, Yellow Catuai, Obatã, Topázio, Arara, Red Icatu, Grape (IAC 125), Acaiá, Ouro Verde, IAPAR en Mundo Novo

HOOGTE

450 – 1.200 meter boven zeeniveau

OPMERKELIJK

Naast enkele landgoederen en microlots, maakt Capricornio melanges van hun partnerboeren volgens de gewenste cupping-profielen van de branders, genaamd “Signatures”. Hierin zijn ze ongeëvenaard in het creëren van jaarlijkse cupping-consistentie.

Wereldklasse als het gaat om verwerkingsexperimenten en het verspreiden van goede verwerkingspraktijken: alles van pulped natural producten tot controlled fermentation – we willen dat onze andere partners van Capricornio leren hoe ze het kunnen perfectioneren.

Capricornio verkleint de ecologische voetafdruk van al hun 20 partnerboeren aanzienlijk: ze helpen hen waterefficiënte fabrieken te creëren, technologieën voor afvalwaterzuivering te implementeren en systeemdenken toe te passen om alle koffieprocessen te optimaliseren en de CO2-uitstoot te verminderen. Ook stimuleren ze het gebruik van organische mest, energiezuinige machines en irrigatiesystemen.

BELANGRIJKSTE PRESTATIES

2017: samenwerking gestart; Capricornio begon met het produceren van signature lots speciaal voor This Side Up partnerbranders.

2018: Exclusieve microlots en boutique lots voor This Side Up op de Europese markt. Capricornio werkte samen met barista Thiago Sabino om de bekroonde Honeymoon-microlot te produceren en bezorgde hem de titel voor de nationale Braziliaanse barista-competitie. Samenwerking met IAPAR (Agronomisch Instituut van Paraná) om trainingsprogramma’s te leiden in de infrastructuur van het Quality Coffee Center.

2019: een aanzienlijke toename van de vraag naar signature-kavels, waardoor Capricornio onze grootste leverancier is. Vooral de op maat gemaakte blended lots voor branders zijn een doorslaand succes.

VERWERKEN

Signature-partijen worden machinaal geplukt, mengsels van pulped natural en natural verwerkte fazenda-lots, gemengd voor jaarlijkse consistentie.

Fazenda California microlots worden met de hand geplukt, gewassen en meerdere keren gefermenteerd volgens lopende experimentele processen.

 

 

 

 

AANBOD 2020-2021

Signature koffie Dulce (chocola
Signature koffie Sorocabana
Signature koffie Piraju
Micro Lot Single Estate
Collective Womens Project

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Hoeveelheid ongebrande bonen

, , , ,

Pre-order informatie

Voorverkoop direct-trade koffie in samenwerking met This Side Up Coffees.
Een win-win-win situatie.

De koffieboer weet vantevoren zeker dat zijn extra moeite voor de beste oogst gehonoreerd wordt met een extra financiële bijdrage. En met uw order kunnen we nog meer verschil maken en meer koffies op een eerlijke en duurzame manier inkopen en het bereik vergroten tov de traditionele koffiemarkt.
Voor This Side Up en Koepoort Koffie geeft het inzicht in de hoeveelheid te bestellen koffie. Voorbestelde koffie kunnen we scherp geprijsd aanbieden omdat we geen of minder kosten hebben voor opslag, voorraadrisico en PR en marketing.
En natuurlijk is het ook voor u een winsituatie: de meest verse koffie die op een eerlijke en gelijkwaardige manier in de koffieketen terecht komt. U weet tot op detailniveau welke koffie u koopt. Niet zomaar handelskoffie uit een groot koffieland.

Speciale voorwaarden mbt voorbestelling:

 • U kunt op de normale wijze uw bestelling plaatsen en betalen. De prijzen voor de koffies zijn ‘kale’ prijzen per kilo ongebrande koffie. Per order komt er een vast bedrag bij voor verzending en afhandeling van uw order. (Zie onder)
 • Koopt u meerdere koffies in de voorverkoop? Dan is uw korting 4% als u meer dan 10 kilo in totaal koopt. Of 8% korting als u meer dan 30 kilo koopt.
  Deze korting is alleen van toepassing op pre-order koffies.
 • Zodra de bonen verscheept worden vanuit het oorsprongland naar Rotterdam (NL) worden de koffieboren betaalt en eindigt de voorverkoop.
 • Na ongeveer 6-8 weken (uitzonderingen voorbehouden) komt de koffie aan in Rotterdam, verwerken wij de bestellingen en verzenden de koffie naar u.
  Heeft u meerdere koffies besteld? Dan verzamelen wij de koffies totdat uw order volledig gereed is en sturen wij dan alles in 1 keer op.
 • Ook als u een order plaats met voorraadkoffies én pre-order koffies, dan verzenden wij uw order als uw gehele order klaar ligt, tenzij u anders verzoekt. Er zijn dan extra portokosten van toepassing.
 • Let op: Wij zijn volledig transparant over onze direct trade koffies. De vermelde prijs is een ‘kale’ prijs, en is exclusief verwerking, verpakking, betaalkosten, verzending enzovoorts. Hiervoor betaalt u een extra vaste fee per voorbestelling.
  • Nederland: 10 euro incl. BTW per bestelling
  • Belgie: 12,50 euro incl. BTW per bestelling
  • Duitsland, Frankrijk: 15 euro incl. BTW per bestelling
  • Denemarken: 17,50 euro incl. BTW per bestelling
  • Overige landen op aanvraag
 • Meestal kopen we extra bonen in voor stock-verkoop. Deze bonen zijn duurder, omdat wij kosten maken voor PR, marketing, opslag en voorraadrisico.

5 beoordelingen voor Brazilië Capricornio Sorocobana ongebrande groene koffiebonen (direct trade) 1kg (2023)

 1. Puech Samuel (geverifieerde eigenaar)

 2. Jorrit Boersma (geverifieerde eigenaar)

  Zoals omschreven

 3. Jelle (geverifieerde eigenaar)

  Mooie boon voor zowel espresso als V60

 4. IBRAHIM HUSSEN AHMED TESFAMARIAM (geverifieerde eigenaar)

  The coffee arrived faster than I expected. It arrived in excellent condition with a good price and quality. Thank you.

 5. Sascha Haag (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…