Beschrijving
Op zoek naar mooie en écht eerlijke koffie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
In samenwerking met This Side Up bieden wij de eerlijke direct trade koffies aan voor thuisbranders of kleine koffiebranderijen.
De koffies die we samen aanbieden zijn volledig transparant. Dat wil niet alleen zeggen dat we precies weten waar de koffie vandaan komt, maar dat we ook op basis van gelijkwaardigheid samenwerken.
Dat is een andere handelswijze dan de ‘normale’ handelskoffies, die op de veiling opgekocht worden voor de laagste prijs en die de koffieboer vaak onder de kostprijs moet verkopen.
Het is ook wezenlijk anders dan fairtrade koffie of gecertificeerde koffie; wij bieden niet alleen extra geld (die in corrupte landen ook niet altijd goed terecht komt), maar zijn daadwerkelijk ter plaatse, helpen de boeren kwaliteit te verbeteren en betalen niet alleen meer, maar zorgen ook met een langdurige relatie voor gelijkwaardigheid. Niet alleen samenwerken in goede tijden, maar ook in minder tijden! Dat geeft net ff een fijner gevoel bij het branden van de bonen en bij het drinken van de koffie!
Het is moeilijk om alles samen te vatten wat er is gebeurd sinds we de familie Argote voor het eerst ontmoetten in 2014, maar het is zeker zo dat dit een van onze meest intieme en vertrouwde relaties is. Argote is de allereerste koffiespecialiteit die uit het dorp Génova in het noorden van de wereldberoemde Nariño-regio van Colombia komt.
In 2014 vonden we in Génova een unieke koffie met een verbazingwekkende complexiteit en een volle, gedroogd fruitachtige body. Het klikte meteen met de familie Argote en een partnerschap was geboren. In het eerste jaar hielpen we hen om pelapparatuur en een exportvergunning te krijgen, zodat ze deze koffie rechtstreeks aan ons konden verkopen. Minder dan twee jaar later, werden ze onafhankelijk exporteurs, hebben ze verhoogde droogbedden gecreerd, hielpen hun vrienden van de Muñoz familie proces en exporteren hun oogst, en inmiddels zeven groepen veld barista’s hebben geholpen om te experimenteren met cascara, honey , natuurlijke, anaerobe verwerking en veel, veel meer. Sinds 2016 is het gewassen gewas gefermenteerd, een geweldige tweak die de zoetheid van de koffie meer gelaagd heeft gemaakt.
Sinds 2017 zijn we sneller en in directe samenwerking met koffiebranders gaan experimenteren en upgraden. 2018 bracht de eerste structurele experimenten met fermentatietiming tot stand, terwijl in 2019 veel van de boeren hun premies hebben besteed aan niet alleen verhoogde bedden, maar verhoogde droogladen voor maximale ruimte-efficiëntie. Verwacht een smaakprofiel van kersen, hazelnoten en bloemen en een breed scala aan smaaktonen, waaronder rietsuiker en appelcider.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.