Brazilië Capricornio Piraju ongebrande groene koffiebonen (direct trade) 1kg

(1 klantbeoordeling)

12,00 incl. BTW

U bestelt ongebrande groene koffiebonen

Koffieboer – Cooperatie: Capricornio Coffees
Tussenpersoon – Expediteur: This Side Up Coffees 
Leverancier: Koepoort Koffie 

Uitverkocht

Terug op voorraad mailservice

Beschrijving

Op zoek naar mooie en écht eerlijke koffie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
In samenwerking met This Side Up bieden wij de eerlijke direct trade koffies aan voor thuisbranders of kleine koffiebranderijen.
De koffies die we samen aanbieden zijn volledig transparant. Dat wil niet alleen zeggen dat we precies weten waar de koffie vandaan komt, maar dat we ook op basis van gelijkwaardigheid samenwerken.
Dat is een andere handelswijze dan de ‘normale’ handelskoffies, die op de veiling opgekocht worden voor de laagste prijs en die de koffieboer vaak onder de kostprijs moet verkopen.
Het is ook wezenlijk anders dan fairtrade koffie of gecertificeerde koffie; wij bieden niet alleen extra geld (die in corrupte landen ook niet altijd goed terecht komt), maar zijn daadwerkelijk ter plaatse, helpen de boeren kwaliteit te verbeteren en betalen niet alleen meer, maar zorgen ook met een langdurige relatie voor gelijkwaardigheid. Niet alleen samenwerken in goede tijden, maar ook in minder tijden! Dat geeft net ff een fijner gevoel bij het branden van de bonen en bij het drinken van de koffie!

Wij bieden de mogelijkheid de koffies voor te bestellen. Vooruit bestellen geeft de koffieboer zekerheid dat de extra moeite en het extra werk wat hij in de oogst steekt ook financieel beloond wordt. Het geeft ons inzicht in de hoeveelheid die we moeten bestellen, met weinig opslag en marketingkosten. En u profiteert ook, want door voor te bestellen koopt u koffies in voor een scherpe prijs, vaak niet duurder dan normale handelskoffies. U moet wel even wachten, maar wat in het vat zit verzuurt niet en u ontvangt koffies die verser dan vers zijn!

U kunt meerdere koffies voorbestellen. Bestelt u meer dan 10 kilo? Dan ontvangt u 4% korting. Bestelt u meer dan 30 kilo? Dan ontvangt u zelfs 8% korting.
Dit geldt alleen voor voorbestellingen. Per voorbestelling betaalt u een extra bedrag voor verzendkosten en orderafhandeling. Wij versturen alle koffies uit 1 order gezamenlijk.
U kunt ook voorraadkoffies toevoegen, maar eea wordt in 1 zending (als alle koffies binnen zijn) verzonden.

Koopt u meerdere balen van dezelfde koffie tegelijkertijd? Dan is het mogelijk goedkoper om direct via This Side Up in te kopen. In dat geval verwijzen we u door. Wilt u meerdere koffies samen aankopen, in meerdere leveringen / betalingen ontvangen of mengen met andere koffies? Dan zal het via Koepoort Koffie gunstiger zijn. Omdat we open zijn over herkomst en prijs kunnen we u goed en eerlijk adviseren. Wilt u een prijsopgave voor meerdere balen? Neem dan contact met ons op!

BRAZILIE

Eerlijk gezegd was Brazilië nooit in onze gedachten geweest als een mogelijke oorsprong voor This Side Up. We dachten niet dat onze missie om kleine boeren te helpen hun koffie op de markt te brengen, zou passen in zo’n gevestigde koffie-industrie. Luiz Saldanha en zijn partners spraken echter tot onze verbeelding. Ze richtten Capricornio op om nieuw leven in te blazen in vijf regio’s in de zuidelijke staten Paraná en São Paolo, die tot de jaren zestig een van de meest levendige koffieproducerende regio’s van het land waren. Als gevolg van vreselijke vorst en de opkomst van de grote koffieregio’s in het noorden, stagneerde de productie, waardoor veel koffieboeren naar het noorden verhuisden, waardoor hun boerderijen onderontwikkeld achterbleven. Nu zijn deze regio’s door klimaatverandering weer aantrekkelijk geworden voor boeren, maar bijna niemand zag potentieel voor specialiteitykoffie.

Dat is totdat Capricornio 20 gepassioneerde boeren vond en het Four Seasons-project startte: ze hielpen hen om van hun boerderijen moderne, ecologisch duurzame boerderijen te maken en hun koffie volgens de hoogste normen te verwerken. Nu zijn ze begonnen te laten zien wat deze koffieregio’s de specialty koffiewereld te bieden hebben. Vanwege de unieke lage breedtegraad (rond de Steenbokskeerkring op 23ºS), verdraagt ​​koffie hier meer stress tijdens de ontwikkeling. Dit leidt tot grote, langzaam gerijpte kersen met verrassend complexe profielen, vergelijkbaar met wat er op grotere hoogte gebeurt. We waren niet alleen onder de indruk van de kwaliteit van de koffie, maar ook van de prestaties van het bedrijf bij het verwerken en creëren van koffie in nauwe samenwerking met speciale branders en experts (zoals Aida Battle) wereldwijd.

Capricornio is een inspirerend export-, educatie- en boerenpromotiebedrijf uit het zuiden van Brazilië.

KENNISMAKING

Eerlijk gezegd was Brazilië nooit in onze gedachten geweest als een mogelijke oorsprong voor This Side Up. We dachten niet dat onze missie om kleine boeren te helpen hun koffie op de markt te brengen, zou passen in zo’n gevestigde koffie-industrie. Luiz Saldanha en zijn partners spraken echter tot onze verbeelding. Ze richtten Capricornio op om nieuw leven in te blazen in vijf regio’s in de zuidelijke staten Paraná en São Paolo, die tot de jaren zestig een van de meest levendige koffieproducerende regio’s van het land waren. Als gevolg van vreselijke vorst en de opkomst van de grote koffieregio’s in het noorden, stagneerde de productie, waardoor veel koffieboeren naar het noorden verhuisden, waardoor hun boerderijen onderontwikkeld achterbleven. Nu zijn deze regio’s door klimaatverandering weer aantrekkelijk geworden voor boeren, maar bijna niemand zag specialiteitspotentieel.

Dat is totdat Capricornio 20 gepassioneerde boeren vond en het Four Seasons-project startte: ze hielpen hen om van hun boerderijen moderne, ecologisch duurzame boerderijen te maken en hun koffie volgens de hoogste normen te verwerken. Nu zijn ze begonnen te laten zien wat deze koffieregio’s de koffiespecialiteitenwereld te bieden hebben. Vanwege de unieke lage breedtegraad (rond de Steenbokskeerkring op 23ºS), verdraagt ​​koffie hier meer stress tijdens de ontwikkeling. Dit leidt tot grote, langzaam gerijpte kersen met verrassend complexe bekerprofielen, vergelijkbaar met wat er op grotere hoogte gebeurt. We waren niet alleen onder de indruk van de kwaliteit van de koffiekopjes, maar ook van de prestaties van het bedrijf bij het verwerken en creëren van koffie in nauwe samenwerking met speciale branders en experts (zoals Aida Battle) wereldwijd.

Deze connectie met de wereld van de brander zorgde ervoor dat er meteen een klik was met This Side Up en sinds 2017 zijn we trots om Capricornio te promoten op de Europese markt. Voor het tweede seizoen co-creëren we samen met branders uit heel Europa een divers assortiment koffie: van kenmerkende melanges tot exclusieve verwerkingsexperimenten en microlots.

Onze directe connectie is met Capricornio, die ons koppelt aan de juiste telers in hun Four Seasons-project door middel van blended Signature-koffies, single estate-koffie en verschillende speciaal verwerkte microlots. Capricornio is het ultieme voorbeeld van een kracht ten goede voor een hele productieregio door de behoeften van de brander perfect te begrijpen.

CULTIVARS

Red Bourbon, Yellow Bourbon, Red Catuai, Yellow Catuai, Obatã, Topázio, Arara, Red Icatu, Grape (IAC 125), Acaiá, Ouro Verde, IAPAR en Mundo Novo

HOOGTE

450 – 1.200 meter boven zeeniveau

OPMERKELIJK

Naast enkele landgoederen en microlots, maakt Capricornio melanges van hun partnerboeren volgens de gewenste cupping-profielen van de branders, genaamd “Signatures”. Hierin zijn ze ongeëvenaard in het creëren van jaarlijkse cupping-consistentie.

Wereldklasse als het gaat om verwerkingsexperimenten en het verspreiden van goede verwerkingspraktijken: alles van pulped natural producten tot controlled fermentation – we willen dat onze andere partners van Capricornio leren hoe ze het kunnen perfectioneren.

Capricornio verkleint de ecologische voetafdruk van al hun 20 partnerboeren aanzienlijk: ze helpen hen waterefficiënte fabrieken te creëren, technologieën voor afvalwaterzuivering te implementeren en systeemdenken toe te passen om alle koffieprocessen te optimaliseren en de CO2-uitstoot te verminderen. Ook stimuleren ze het gebruik van organische mest, energiezuinige machines en irrigatiesystemen.

BELANGRIJKSTE PRESTATIES

2017: samenwerking gestart; Capricornio begon met het produceren van signature lots speciaal voor This Side Up partnerbranders.

2018: Exclusieve microlots en boutique lots voor This Side Up op de Europese markt. Capricornio werkte samen met barista Thiago Sabino om de bekroonde Honeymoon-microlot te produceren en bezorgde hem de titel voor de nationale Braziliaanse barista-competitie. Samenwerking met IAPAR (Agronomisch Instituut van Paraná) om trainingsprogramma’s te leiden in de infrastructuur van het Quality Coffee Center.

2019: een aanzienlijke toename van de vraag naar signature-kavels, waardoor Capricornio onze grootste leverancier is. Vooral de op maat gemaakte blended lots voor branders zijn een doorslaand succes.

VERWERKEN

Signature-partijen worden machinaal geplukt, mengsels van pulped natural en natural verwerkte fazenda-lots, gemengd voor jaarlijkse consistentie.

Fazenda California microlots worden met de hand geplukt, gewassen en meerdere keren gefermenteerd volgens lopende experimentele processen.

 

 

 

 

AANBOD 2020-2021

Signature koffie Dulce (chocola
Signature koffie Sorocabana
Signature koffie Piraju
Micro Lot Single Estate
Collective Womens Project

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Hoeveelheid ongebrande bonen

, , , ,

Pre-order informatie

Binnen het koffieassortiment van Koepoort Koffie nemen de Direct-Trade Specialty koffies een bijzondere en unieke plaats in.
Samen met importpartner This Side Up creëren we een uniek aanbod koffies.
Koffies van de beste kwaliteit, met de hoogste traceerbaarheid, maar bovenal koffies waarbij sprake is van gelijkwaardigheid tussen koffieboer en eindgebruiker.
Dat betekent direct trade koffie 2.0 en we bieden u de mogelijkheid met ons mee te doen!

Gelijkwaardigheid bestaat voor een groot deel uit vertrouwen. Jaar na jaar terugkomen en samen zorgen dat kwaliteit hoog blijft of verbeterd.
Daarom is het van belang al vroeg in het jaar koffiebonen vast te leggen, zo weet de boer dat hij niet al die (extra) moeite doet voor bonen die op het eind niet verkocht worden en onder de kostprijs gedumpt moeten worden op de koffiebeurs. This Side Up is onze partner die ter plaatse kijkt, overlegd en besprekingen doet op basis van verwachte oogst, kwaliteit en prijs. Samen bieden we u de mogelijkheid om tegen de allerscherpste prijzen deze mooie koffies voor te bestellen.

Met uw voorbestelling kunnen we beter inschatten welke hoeveelheden wij vast moeten leggen, we hebben minder kosten voor marketing, financiering en opslag. En u profiteert ook, want zodra de koffie in Nederland aankomt heeft u binnen 1 week deze kraakverse bonen in huis. Bonen waarvan u weet welke weg ze af hebben gelegd. En dat voor een heel aantrekkelijke prijs, waarvan ook nog eens het grootste deel bij de lokale koffieboer terecht komt!

Bijzonderheden / voorwaarden:

 • Als u deze bonen bestelt, dan ontvangt u een bevestiging van uw bestelling. U betaalt uw bestelling nog niet.
 • Zodra de bonen verscheept worden vanuit het oorsprongland naar Rotterdam (NL) eindigt de voorverkoop. Wij betalen op dit moment de koffieboer. Dit is ook het moment dat wij de bonen bij u in rekening brengen en uw bestelling definitief is.
 • Na ongeveer 6-8 weken (uitzonderingen voorbehouden) komt de koffie aan in Rotterdam, verwerken wij de bestellingen en verzenden de koffie naar u.
 • Let op: Wij zijn volledig transparant over onze direct trade koffies. Zie het andere tabblad over de prijsopbouw en oorspronginformatie van de koffie. De vermelde prijs is een ‘kale’ prijs, en is exclusief verwerking, verpakking, betaalkosten, verzending enzovoorts. Hiervoor betaalt u een extra vaste fee per voorbestelling.
  • Nederland: 10 euro incl. BTW per bestelling
  • Belgie: 12,50 euro incl. BTW per bestelling
  • Duitsland, Frankrijk: 15 euro incl. BTW per bestelling
  • Denemarken: 17,50 euro incl. BTW per bestelling
  • Overige landen op aanvraag
 • Over koffiebonen die u via voorbestelling koopt is geen andere korting dan de staffelkorting van toepassing. U ontvangt ook geen spaarzegels.
 • Meestal kopen we extra bonen in voor stock-verkoop. Deze bonen zijn duurder, omdat wij kosten maken voor PR, marketing, opslag en voorraadrisico en bij deze bonen ontvangt u wel spaarzegels.

Direct-trade informatie Capricornio

Ons aanbod specialty direct-trade koffies van Capricornio uit Brazilië:

Signature coffee Espresso
Signature coffee Dulce
Signature coffee Sorocabana
Signature coffee Piraju
Single Estate microlot
Four Seasons project Womens coffee

De weg van deze koffie:

Lokale koffieboer
Lokale coöperatie (Capricornio Coffees)
Verwerking en export
Transport per schip van Santos naar Rotterdam
Export, Import en douaneafhandeling (This Side Up)
Transport per vrachtauto van Rotterdam naar Zeeland
Verwerking, verpakken en versturen (Koepoort Koffie)
Transport met DPD naar eindgebruiker
U!

Prijsopbouw koffie:

2,82 euro – Koffieboer – verbouwen van de koffie, oogsten, wet-milling
0,68 euro – Capricornio – verwerken van de koffie, dry-milling, opzakken
0,15 euro – Transport Brazilië – Nederland
1,27 euro – This Side Up – export en import, kwaliteitscontrole, Q-grading
0,18 euro – Financiering
0,33 euro – Warehousekosten en transportkosten Nederland
0,60 euro – Koepoort Koffie – verwerking van uw order

Daarnaast betaalt u een fixed fee voor pre-orders. In deze fee zitten de volgende kosten:
Verzending koffie van Koepoort Koffie naar eindgebruiker
Verpakkingskosten
Administratie, bank en betaalkosten

Samenwerking tussen This Side Up (lokaal aanwezig en importeur) en Koepoort Koffie

Wij zijn de officiële ‘kiloshop’ van This Side Up en werken samen om zoveel mogelijk kleingebruikers (thuisbranders en kleine tot middelgrote koffiebranderijen) te koppelen aan koffieboeren die met veel passie en inzet mooie specialtykoffies produceren. Bij Koepoort Koffie kunt u deze koffies tegen scherpe prijzen in gemengde hoeveelheden aanschaffen. Dat kan al vanaf 1 kilo! Doordat wij kleinere hoeveelheden als pakketpost verzenden zijn wij vaak goedkoper dan wanneer de koffie op een pallet wordt verzonden. Ook consolideren wij vaak koffies van verschillende importeurs. Vraag ons naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Koopt u een pallet vol of meerdere balen van dezelfde koffie tegelijkertijd, dan is het mogelijk interessanter de koffie direct bij This Side Up aan te schaffen. Hierover informeren wij u ook graag. Neem ook gerust een kijkje op de website van This Side Up: www.thissideup.coffee.
This Side Up is ook lokaal aanwezig en als tussenpersoon en importeur van waarde om de balans tussen koffieboer en koffiebrander in evenwicht te houden.

1 beoordeling voor Brazilië Capricornio Piraju ongebrande groene koffiebonen (direct trade) 1kg

 1. amc deibel (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…