Kenia Sakami – Gloria single farmer lot – batian – ongebrande groene koffiebonen (direct-trade) 1kg

(3 klantbeoordelingen)

16,50 incl. BTW

Vermelde prijs is per kilogram ongebrande koffiebonen

Deze bonen moet u zelf thuis branden.
Het zijn groene, ongebrande bonen!

Kenia Arabica
Batian washed AA

SCA cuppingscore: 85,87 punten

258 op voorraad

Meer groene bonen kopen?
Korting bij 5-9 kg: 0,50 € per kg
Korting bij 10-19 kg: 1,00 € per kg
Korting bij 20 > kg: 2,00 € per kg

Beschrijving

Bij This Side Up heeft men nooit de Keniaanse koffie-industrie willen steunen. Over de hele wereld zijn Keniaanse koffiesoorten een van de meest begeerde koffiesoorten en kopers zijn eraan gewend hogere prijzen te betalen dan voor welke andere Afrikaanse specialiteit dan ook, maar het grootste deel van deze prijs gaat naar een corrupt veilingsysteem en boeren verdienen extreem lage prijzen.

Veel jongeren kiezen er daarom voor om een ​​onwaardige toekomst in de koffieteelt op te geven en naar de stad te verhuizen. De trieste waarheid is dat vanwege de verbazingwekkende kwaliteit van Keniaanse koffie wij als industrie deze hoge prijzen accepteren – dit systeem en dit gebrek aan sociale rechtvaardigheid in stand houden.

Het verwarmde ons hart en bracht een grote glimlach op ons gezicht toen we een manier vonden om rechtstreeks met Keniaanse boeren te handelen. Onze goede vriend Stean Fasol groeide op in Kenia en heeft het tot zijn levensdoel gemaakt om het potentieel van Afrikaanse koffie en boeren aan de wereld te laten zien. Met zijn merk  Stean’s Beans staat hij in Nederland bekend  om zijn geweldige werk met Afrikaanse boeren. We werken al jaren samen en daarom stelde hij ons een manier voor om koffie uit zijn thuisland aan te bieden op een manier die trouw is aan zijn en onze idealen. In november 2020 kon Stean’s Beans een exportvergunning verkrijgen in Kenia, waardoor hij de veilingen kan omzeilen en tussenpersonen op de markt kan brengen. Hierdoor konden we vanaf de eerste maanden van 2021 de koffie rechtstreeks inkopen bij koffieboeren in Kenia.

De koffies die we kozen zijn afkomstig van de Keniaanse ondernemer Gloria en haar Finse man Jarmo. Ze runnen Sakami Coffee , een van de meest ecologisch duurzame boerderijen in het land, met een wet mill die volledig wordt aangedreven door zonnepanelen. Ze telen SL28-, Ruiru 11-, Batian- en K7-variëteiten volgens permacultuurprincipes en helpen omliggende boeren betere prijzen en verwerkingskennis te verkrijgen, in navolging van Gloria en Jarmo naar een duurzamere koffiewereld, zowel financieel als ecologisch.

U bestelt ongebrande koffiebonen. Het betreft ongebrande bonen die u zelf thuis kunt branden.
Omdat wij groot inkopen kunnen wij u mee laten profiteren van onze scherpe prijzen!
Kies de hoeveelheid en koop in voor groothandelsprijzen.

SCA cuppingscore voor deze specialtykoffie: 85,87
Lees hier het

Extra informatie

Gewicht 1 kg

3 beoordelingen voor Kenia Sakami – Gloria single farmer lot – batian – ongebrande groene koffiebonen (direct-trade) 1kg

  1. Ruth Teszler (geverifieerde eigenaar)

    Nog niet gebrand

  2. Caroline C. (geverifieerde eigenaar)

    Like citrus, top coffee

  3. Robin B. (geverifieerde eigenaar)

    I haven’t had it yet. Sorry.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *