Rwanda Rushashi ongebrande groene koffiebonen (direct trade) 1kg (2023)

(17 klantbeoordelingen)

13,00 incl. BTW

Nieuwe oogst wordt medio januari 2023 verwacht

Vermelde prijs is per kilogram ongebrande koffiebonen

Koffieboer – Cooperatie: Misozi Coffees
Tussenpersoon – Expediteur: This Side Up Coffees 
Leverancier: Koepoort Koffie 

730 op voorraad

Meer groene bonen kopen?
Korting bij 5-9 kg: 0,50 € per kg
Korting bij 10-19 kg: 1,00 € per kg
Korting bij 20 > kg: 2,00 € per kg

Beschrijving

Deze groene koffiebonen zijn om thuis te branden. De bonen zijn direct trade, dat wil zeggen dat wij deze direct uit Rwanda importeren in samenwerking met onze importeur. De koffie is niet meerdere keren verhandeld en de koffieboer krijgt een eerlijke prijs voor zijn koffie. Fair Trade koffie 2.0.

Deze koffie is een mooie mix van verschillende bourbon variëteiten. Een bijzonder fruitige koffie, mooi body en licht zuurtje. Smaaktonen van banaan, druif, kers, framboos en aardbei.

Lees hier alles over deze koffie en onze samenwerking met Misozi Coffee in Rwanda.

 

Op zoek naar mooie en écht eerlijke koffie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
In samenwerking met This Side Up bieden wij de eerlijke direct trade koffies aan voor thuisbranders of kleine koffiebranderijen.
De koffies die we samen aanbieden zijn volledig transparant. Dat wil niet alleen zeggen dat we precies weten waar de koffie vandaan komt, maar dat we ook op basis van gelijkwaardigheid samenwerken.
Dat is een andere handelswijze dan de ‘normale’ handelskoffies, die op de veiling opgekocht worden voor de laagste prijs en die de koffieboer vaak onder de kostprijs moet verkopen.
Het is ook wezenlijk anders dan fairtrade koffie of gecertificeerde koffie; wij bieden niet alleen extra geld (die in corrupte landen ook niet altijd goed terecht komt), maar zijn daadwerkelijk ter plaatse, helpen de boeren kwaliteit te verbeteren en betalen niet alleen meer, maar zorgen ook met een langdurige relatie voor gelijkwaardigheid. Niet alleen samenwerken in goede tijden, maar ook in minder tijden! Dat geeft net ff een fijner gevoel bij het branden van de bonen en bij het drinken van de koffie!

Wij bieden de mogelijkheid de koffies voor te bestellen. Vooruit bestellen geeft de koffieboer zekerheid dat de extra moeite en het extra werk wat hij in de oogst steekt ook financieel beloond wordt. Het geeft ons inzicht in de hoeveelheid die we moeten bestellen, met weinig opslag en marketingkosten. En u profiteert ook, want door voor te bestellen koopt u koffies in voor een scherpe prijs, vaak niet duurder dan normale handelskoffies. U moet wel even wachten, maar wat in het vat zit verzuurt niet en u ontvangt koffies die verser dan vers zijn!

U kunt meerdere koffies voorbestellen. Bestelt u meer dan 10 kilo? Dan ontvangt u 4% korting. Bestelt u meer dan 30 kilo? Dan ontvangt u zelfs 8% korting.
Dit geldt alleen voor voorbestellingen. Per voorbestelling betaalt u een extra bedrag voor verzendkosten en orderafhandeling. Wij versturen alle koffies uit 1 order gezamenlijk.
U kunt ook voorraadkoffies toevoegen, maar eea wordt in 1 zending (als alle koffies binnen zijn) verzonden.

Koopt u meerdere balen van dezelfde koffie tegelijkertijd? Dan is het mogelijk goedkoper om direct via This Side Up in te kopen. In dat geval verwijzen we u door. Wilt u meerdere koffies samen aankopen, in meerdere leveringen / betalingen ontvangen of mengen met andere koffies? Dan zal het via Koepoort Koffie gunstiger zijn. Omdat we open zijn over herkomst en prijs kunnen we u goed en eerlijk adviseren. Wilt u een prijsopgave voor meerdere balen? Neem dan contact met ons op!

KENNISMAKING

Abakundakawa Rushashi werd de eerste partner van This Side Up in 2013. Met een water- en energiebesparende drievoudige fermentatiemethode, geavanceerde pulprecyclingmethoden en twee organisaties voor empowerment van vrouwen, is het Rushashi-koffiewasstation (CWS) echt vooruitstrevend. Met hen creëerden we in 2015 de eerste cascara van het land en sinds 2016 hebben we de traceerbaarheid verbeterd door “dorpskavels” aan te bieden vanuit slechts enkele van de twaalf inzamelpunten van het wasstation.

Rushashi is een schoolvoorbeeld van hoe Rwandese coöperatieve verenigingen kunnen verduurzamen door voortdurend de kwaliteit te verbeteren en duurzaam te opereren. Met de hulp van MISOZI, een lokaal particulier maar sociaal exportbedrijf, kunnen ze hun onvergetelijk complexe koffie wereldwijd verkopen – het is geen verrassing dat ze regelmatig een plaats verdienen in de Rwanda Cup Of Excellence-competitie (hoogste: 3d plaats!). Drie jaar lang wordt de premie van This Side Up geïnvesteerd in de financiële onafhankelijkheid van Rushashi van landelijke banken door de leden van de coöperatie, terwijl we vanaf 2017 hebben geïnvesteerd in een kwekerij voor schaduwbomen en andere planten die de koffie organisch versterken.

Onze Rwandese hokken zijn een goed voorbeeld van boeren die de waardeketen in handen nemen. In plaats van hun koffie aan een molen of exporteur te verkopen, huren ze de maal- en exportservice en sluiten ze rechtstreekse contracten met kopers zoals This Side Up. Meer controle, meer onafhankelijkheid van marktprijzen!

Onze Rwandese hokken zijn een goed voorbeeld van boeren die de waardeketen in handen nemen. In plaats van hun koffie aan een molen of exporteur te verkopen, huren ze de maal- en exportservice en sluiten ze rechtstreekse contracten met kopers zoals This Side Up. Meer controle, meer onafhankelijkheid van marktprijzen!

CULTIVARS

Arabica Bourbon-soorten: French Mission, Jackson, Mbirizi, Pop 3303/21

HOOGTE

1.700 – 2.000 meter boven zeeniveau

OPMERKELIJK

Sinds 2016 pionieren we met “dorpskavels”. In het seizoen 2019-2020 importeerden we alleen verzamelde kavels uit het dorp Rutabo. Biologisch en geproduceerd Fair Trade gecertificeerd, nadruk op empowerment van vrouwen, meerdere Cup of Excellence awards.

BELANGRIJKSTE PRESTATIES

2014: eerste directe verkoop van Rushashi-koffie in Europa, aanleggen van een spaarrekening voor werkkapitaal tijdens de oogst om leningen op het platteland te vermijden.

2015: oprichting van de eerste cascara-proeven van het land, onderwerp van een waardeketententoonstelling in het Volkenkundig Museum in Leiden, Nederland.

2016: export van cascara goedgekeurd, eerste dorpskavels gecreëerd en geëxporteerd: Burimba en Minazi.

2017: nieuw dorpskavel gecreëerd (Rutabo), eerste PB en hoogwaardig natuurkavel geïmporteerd door This Side Up.

2018: Na het succes van de experimentele natuurkavels hebben we twee natuurlijke dorpskavels gecreëerd: Rutabo en Minazi. Kwekerij voor schaduwbomen en andere biologische tussengewassen gemaakt met onze premium.

2019: starten van agroforestry-proeven op een microlot in de buurt van het Rushashi-wasstation. Besloten om alleen de natuurlijke en gewassen partij van het dorp Rutabo te importeren.

VERWERKING

volledig gewassen en drievoudig gefermenteerd: alle koffie wordt met de hand geplukt, ontpulpt, 12 uur droog gefermenteerd, dubbel nat gefermenteerd (2 x 18 uur), gewassen met bergwater, in de schaduw gedroogd en vervolgens in de zon gedroogd op verhoogde bedden.

naturals worden in de schaduw gedroogd, vervolgens in de zon gedroogd en consequent gedraaid om de laagst mogelijke hoeveelheid defecten te bereiken.

Extra informatie

Gewicht 1 kg

17 beoordelingen voor Rwanda Rushashi ongebrande groene koffiebonen (direct trade) 1kg (2023)

 1. Jeroen de Jong (geverifieerde eigenaar)

  Afgelopen weekend de bonen gebrand tot net na first crack. Zojuist eerste kopje gedronken: een grote verrassing, veel smaak, mooi in balans. Toppertje!

 2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Tasted it this morning, Waw what a coffee:
  Sweet mild, low acid great Taste, Long pleasant aftertaste.
  Its a Winner, No doubt.

 3. Loek Heinsman (geverifieerde eigenaar)

  Nog even geen mening – moet ik nog branden

 4. Bostjan (geverifieerde eigenaar)

 5. Thomas Böhndel (geverifieerde eigenaar)

  4 verschiedene Kaffeesorten hier gekauft und geröstet. Alle sind vollmundig und rund, aber dieser ist der Beste. Leichte Kakaonote, feste Crema, langer und aromatischer Nachgeschmack. Bereits nach der Röstung verbreiteten sich die Röstaomen in der Luft. Ein toller Kaffeee.
  Geröstet über 18 Muntuen bis 202°C, beginn Second Crack.
  Gleichmäßige Röstung City+

 6. Thomas Böhndel (geverifieerde eigenaar)

  Herrlich runder Kaffee der nach Schokolade schmeckt

 7. Torben Madsen (geverifieerde eigenaar)

 8. A Vos (geverifieerde eigenaar)

 9. Denis P. (geverifieerde eigenaar)

 10. Kees-Jan (geverifieerde eigenaar)

  Naast de Kenya AA een favoriet! Fijne milde fruitige koffie voor de filter (V60 bij mij). Gebrand tot aan het einde van first crack.

 11. Thomas Böhndel (geverifieerde eigenaar)

 12. Arthur Slagt (geverifieerde eigenaar)

 13. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

 14. Jelle Geerts (geverifieerde eigenaar)

  Leuke boon. Frisse tonen.

  Afbeelding #1 van Jelle Geerts
 15. Erwin Wieser (geverifieerde eigenaar)

  Sehr gutes Produkt und zuverlässiger Partner

 16. Jeff K. (geverifieerde eigenaar)

 17. IBRAHIM HUSSEN AHMED TESFAMARIAM (geverifieerde eigenaar)

  The coffee arrived faster than I expected. It arrived in excellent condition with a good price and quality. Thank you.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…