Costa Rica Tarrazu ‘San Rafael’ vers gebrand

51,4654,46 incl. BTW

Wissen

Beschrijving

Ten zuiden van hoofdstad San Jose ligt de koffieregio van Tarrazu. Op een hoogte tussen 1300 en 2100 meter wordt groeien de koffieplanten langzaam op vulkanische bodem. Deze Costa Ricaanse specialty koffie heeft een rijke smaak en een volle body. Dit gecombineerd met een intens aroma en bijpassende zuurgraad zorgt voor een goede koffie met tonen van nootmuskaat en hazelnoot.

De bonen worden speciaal voor u gebrand en direct na branden en afkoelen in een luchtdichte zak met ventiel verpakt. De levertijd is daarom 1-3 werkdagen. Uiteraard vermelden we de branddatum op de koffie.
Vers gebrande koffiebonen zijn lang houdbaar, maar hun smaak het beste tot zijn recht tussen 1 en 5 weken na aanschaf. Waarschuwing: vers gebrande koffie is verslavend!

Koffie uit Costa Rica.

De geschiedenis van Costa Rica heeft een sterke link met koffie. Nadat Costa Rica onafhankelijk werd in het begin van de 19e eeuw heeft de regering koffiezaden geschonken aan geïnteresseerde boeren. Dit om door middel van koffieproductie de economie te steunen. Het plan werkte en door de export van koffie floreerde de economie. San José werd een welvarende stad met verharde wegen, straatverlichting en een tramlijn.

Tarrazu Arabica
Tarrazu is in de koffiewereld de bekendste regio van Costa Rica. De Zona de los Santos in Tarrazu is een gebied waar voornamelijk SHB (Strictly Hard Bean) koffie wordt verbouwd op hoogtes tussen de 1300 en 1700 meter. Naast Tarrazu zijn de Central en West Valley belangrijke koffieproducerende regio’s.

Kwaliteitsbeschrijving:
De termen Strictly Hard Bean (SHB) en Hard Bean (HB) worden gehanteerd om aan te geven op welke hoogte de koffie is verbouwd. De koffie die op hoogtes boven 1300 meter wordt verbouwd groeit langzamer, waardoor de boon stevig en compact wordt.

Extra informatie

Kies uw branding

Espressobranding (donkerder), Filterbranding (lichter)

Kies uw hoeveelheid

2 zakjes van 250 gram, 1 zak van 1000 gram, 3 zakken van 1000 gram

Kies hele bonen of gemalen

Gemalen koffie, Hele bonen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Costa Rica Tarrazu ‘San Rafael’ vers gebrand” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *