Ethiopie Limu 1 vers gebrand

39,0342,03 incl. BTW

Wissen

Beschrijving

Deze Limu koffie heeft een verfijnd zuurtje, neigt een beetje naar citroen, maar na een eerste kennismaking komen caramel en chocolade-tonen ook naar boven. Kortom, een heerlijke koffie uit de binnenlanden van Ethiopië.

De bonen worden speciaal voor u gebrand en direct na branden en afkoelen in een luchtdichte zak met ventiel verpakt. De levertijd is daarom 1-3 werkdagen. Uiteraard vermelden we de branddatum op de koffie.
Vers gebrande koffiebonen zijn lang houdbaar, maar hun smaak het beste tot zijn recht tussen 1 en 5 weken na aanschaf. Waarschuwing: vers gebrande koffie is verslavend!


Koffie uit Ethiopië.

De bakermat van koffie waar koffie in het wild groeit en waar, volgens de verhalen, ook het woord koffie vandaan komt. Sinds de 9e eeuw wordt koffie al als drank gemaakt in Ethiopië. De ontdekker van koffie… een geit.

Limu Arabica
De Limu regio ligt op een hoogte van 1100 tot 1800 meter en het gebied in midden Ethiopië is nog steeds zeer afgelegen en bebost. De Limu koffies zijn altijd gewassen en hebben een lagere zuurgraad dan de Sidamo en Yirgacheffe. Deze bonen hebben een subtiele smaak van citroen en chocolade.

Sidamo Arabica
Uit het gebied ten zuiden van Addis komt de Sidamo koffie. De koffie wordt verbouwd tussen de 1600 en 1900 meter hoogte. Onze voorkeur gaat uit naar de gewassen koffie uit dit gebied, te weten Sidamo Grade 2 en meer zeldzaam de Grade 1.
Ook wordt er in dit gebied ongewassen koffie geproduceerd; Sidamo Grade 4.

Yirgacheffe Arabica
Rond de plaats Yirgacheffe, wat overigens in de Sidamo regio ligt, wordt koffie voornamelijk verbouwd op kleinere plantages op een hoogte van ongeveer 1900 meter boven zeeniveau. Veel van de plantagehouders zijn lid van een coöperatie.

Djimmah Arabica
In het zuidwesten van Ethiopië ligt de plaats Jimma. Vanuit de nabijgelegen Illubabor regio komt het grootste percentage Djimmah koffie. Djimmah koffie is goed voor ongeveer 50% van de totale export van koffie uit Ethiopië. De meest bekende gradering de Grade 5 ook wel Mocca Djimmah genoemd.

Extra informatie

Kies uw branding

,

Kies uw hoeveelheid

, ,

Kies hele bonen of gemalen

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ethiopie Limu 1 vers gebrand” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *