Ethiopische Limu Sediloya ongebrande groene koffiebonen (10-25 kg)

56,40133,95 incl. BTW

Deze bonen moet u zelf thuis branden.
Het zijn groene, ongebrande bonen!

Ethiopië Limu Sediloya
Grade 1 crop 16/17
Varieteit: Mixed Ethiopian Heirloom
Hoogte: 1980 – 2200 meter
Proces: gewassen

Wissen
Artikelnummer: ELSO Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

De Sediloya coöperatie is een groep van 814 verenigde koffieboeren in de regio Gera. Ze zijn onderdeel van de Keta Meduga Union, die is opgericht in 2016. Deze unie is een bundeling van verschillende cooperaties in de Agaro regio, die gezien wordt als een van de meest beloftevolle koffieregio’s. De koffie wordt geplukt op kleine plantages van 1 – 20 hectare groot. De geplukte bessen gaan vervolgens naar de wasinstallatie van de coöperatie waar de bessen gewassen worden en het pulp wordt gescheiden. Dit is een mechanisch proces nadat de bonen 12 uur hebben gefermenteerd. Daarna drogen de bonen 6-7 dagen in de buitenlucht.
Deze koffie is een mixed Ethiopian Heirloom en groeit op een hoogte van 1980 – 2200 meter.

U bestelt ongebrande koffiebonen. Het betreft ongebrande bonen die u zelf thuis kunt branden.
Omdat wij groot inkopen kunnen wij u mee laten profiteren van onze scherpe prijzen!
Kies de hoeveelheid en koop in voor groothandelsprijzen.


Koffie uit Ethiopië.

De bakermat van koffie waar koffie in het wild groeit en waar, volgens de verhalen, ook het woord koffie vandaan komt. Sinds de 9e eeuw wordt koffie al als drank gemaakt in Ethiopië. De ontdekker van koffie… een geit.

Limu Arabica
De Limu regio ligt op een hoogte van 1100 tot 1800 meter en het gebied in midden Ethiopië is nog steeds zeer afgelegen en bebost. De Limu koffies zijn altijd gewassen en hebben een lagere zuurgraad dan de Sidamo en Yirgacheffe. Deze bonen hebben een subtiele smaak van citroen en chocolade.

Sidamo Arabica
Uit het gebied ten zuiden van Addis komt de Sidamo koffie. De koffie wordt verbouwd tussen de 1600 en 1900 meter hoogte. Onze voorkeur gaat uit naar de gewassen koffie uit dit gebied, te weten Sidamo Grade 2 en meer zeldzaam de Grade 1.
Ook wordt er in dit gebied ongewassen koffie geproduceerd; Sidamo Grade 4.

Yirgacheffe Arabica
Rond de plaats Yirgacheffe, wat overigens in de Sidamo regio ligt, wordt koffie voornamelijk verbouwd op kleinere plantages op een hoogte van ongeveer 1900 meter boven zeeniveau. Veel van de plantagehouders zijn lid van een coöperatie.

Djimmah Arabica
In het zuidwesten van Ethiopië ligt de plaats Jimma. Vanuit de nabijgelegen Illubabor regio komt het grootste percentage Djimmah koffie. Djimmah koffie is goed voor ongeveer 50% van de totale export van koffie uit Ethiopië. De meest bekende gradering de Grade 5 ook wel Mocca Djimmah genoemd.

 

Extra informatie

Hoeveelheid ongebrande bonen

1 kilogram, 2,5 kilogram, 5 kilogram, 10 kilogram, 25 kilogram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ethiopische Limu Sediloya ongebrande groene koffiebonen (10-25 kg)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *