China Yirong Fully washed ongebrande groene koffiebonen

(8 klantbeoordelingen)

11,00 incl. BTW

Vermelde prijs is per kilogram ongebrande koffiebonen

Deze bonen moet u zelf thuis branden.
Het zijn groene, ongebrande bonen!

Factsheet China Yirong Yunnan

China Yirong
Cuppingscore 84

249 op voorraad

Meer groene bonen kopen?
Korting bij 5-9 kg: 0,50 € per kg
Korting bij 10-19 kg: 1,00 € per kg
Korting bij 20 > kg: 2,00 € per kg

Beschrijving

Toen Jane Luo en haar man in 1987 koffie begonnen te verbouwen op Yirong Farm, behoorde hun koffie tot de eerste koffie die werd verbouwd in de prefectuur Menglian, in Yunnan. Nu, meer dan 30 jaar later, werkt hun dochter, Jean Luo, samen met haar moeder, Jane, om de volgende stap voorwaarts te zetten en hun bedrijf uit te breiden naar export. Jane’s partner, Song, is ook betrokken bij het beheer van Agronomy en Farm Operations.

Yirong Farm heeft zich ook ontpopt tot een regionaal centrum op het gebied van economische kansen, met name voor de lokale minderheden, waaronder de Va, La Hu en Dai gemeenschappen. De focus van Yirong Farm op de koffieproductie heeft tal van industrieën gestimuleerd die een diversiteit aan banen hebben gecreëerd, waardoor veel huishoudens hun eigen transport konden kopen en huizen voor hun gezin konden bouwen.

Deze gecertificeerde biologische koffie gebruikt compost om koffiebomen te bemesten, waardoor er geen chemische pesticiden nodig zijn. De boerderij wordt het hele jaar door bewaterd door een bergbron.  Overigens zijn wij niet biologisch gecertificeerd, dus kunnen we de koffie niet met een biologisch certificaat aanbieden.

Terwijl koffie het belangrijkste gewas is dat in Yirong wordt verbouwd, verbouwt de boerderij ook thee, een veelgebruikt landbouwproduct in Yunnan, en maïs.

De boon wordt selectief met de hand geplukt en vervolgens verpulverd op een mechanische waterpulper. Gepulpte koffie wordt vervolgens gedurende 24 tot 30 uur gefermenteerd in betegelde betonnen tanks. Na de fermentatie wordt de boon in waskanalen schoongemaakt en 30 tot 38 dagen te drogen gelegd op verhoogde bedden.

Ondanks dat China niet zo bekend staat om de koffieproductie, heeft Yunnan de ideale omstandigheden voor de productie van specialty koffie. Met wat investeringen in opleiding en infrastructuur, veel hard werken en een robuust kwaliteitscontrolesysteem, weten we gewoon dat koffieproducenten in Yunnan kunnen schitteren.

Meer informatie over deze koffie in onderstaande video van Sucafina:

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Hoeveelheid ongebrande bonen

, , , ,

8 beoordelingen voor China Yirong Fully washed ongebrande groene koffiebonen

  1. Ralf Kayser (geverifieerde eigenaar)

  2. PHILIPPE HUDELOT (geverifieerde eigenaar)

    Café curieux mais pas exceptionnel

  3. Bostjan (geverifieerde eigenaar)

  4. Nicole (geverifieerde eigenaar)

  5. Bostjan (geverifieerde eigenaar)

  6. A Warner (geverifieerde eigenaar)

  7. Nils Kohn (geverifieerde eigenaar)

  8. Alvin Demortier (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *