Ethiopië Galeh Djimmah ongebrande groene koffiebonen natural basic blend (direct trade) 1kg

(13 klantbeoordelingen)

12,50 incl. BTW

Vermelde prijs is per kilogram ongebrande koffiebonen

Koffieboer – Cooperatie: Limu Kossa
Tussenpersoon – Expediteur: This Side Up Coffees 
Leverancier: Koepoort Koffie 

SCA Cuppingscore: 84 punten

1112 op voorraad

Meer groene bonen kopen?
Korting bij 5-9 kg: 0,50 € per kg
Korting bij 10-19 kg: 1,00 € per kg
Korting bij 20 > kg: 2,00 € per kg

Beschrijving

Een van onze langst lopende direct trade koffies uit de bakermat van de koffie; Ethiopie!
De Galeh Djimmah grade 4 van 2022-2023 is binnen!

Cuppingscore: SCA 84 punten

Op zoek naar mooie en écht eerlijke koffie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
In samenwerking met This Side Up bieden wij de eerlijke direct trade koffies aan voor thuisbranders of kleine koffiebranderijen.
De koffies die we samen aanbieden zijn volledig transparant. Dat wil niet alleen zeggen dat we precies weten waar de koffie vandaan komt, maar dat we ook op basis van gelijkwaardigheid samenwerken.
Dat is een andere handelswijze dan de ‘normale’ handelskoffies, die op de veiling opgekocht worden voor de laagste prijs en die de koffieboer vaak onder de kostprijs moet verkopen.
Het is ook wezenlijk anders dan fairtrade koffie of gecertificeerde koffie; wij bieden niet alleen extra geld (die in corrupte landen ook niet altijd goed terecht komt), maar zijn daadwerkelijk ter plaatse, helpen de boeren kwaliteit te verbeteren en betalen niet alleen meer, maar zorgen ook met een langdurige relatie voor gelijkwaardigheid. Niet alleen samenwerken in goede tijden, maar ook in minder tijden! Dat geeft net ff een fijner gevoel bij het branden van de bonen en bij het drinken van de koffie!

Limmu Kossa is een onafhankelijk exporterend koffielandgoed, in particulier bezit en sociaal van aard.
KENNISMAKING

Voor het derde jaar zijn we trots om samen te werken met het ongelooflijke Limmu Kossa Estate. We dachten altijd dat een directe samenwerking met een Ethiopische boerderij nog jaren zou duren vanwege het beruchte gebrek aan handelstransparantie van het land – maar samen kwamen Sara, Abiy en Giday om dit prachtige koffieproject tot leven te brengen.

Sara Morrocchi had voor het eerst van Limmu Kossa gehoord toen ze nog voor Sustainable Harvest werkte. Het viel haar op vanwege de zeldzame combinatie van eigenschappen: een particuliere koffiespecialiteit die rechtstreeks kon exporteren en  die werd gerund door een man die bekend stond om zijn passie en integriteit in de lokale gemeenschap: Gidey Berhe Retta, of zoals de lokale bevolking hem noemt: Abba Ollie (“degene die verheft”). Een vriend van Gidey, Abiy Ashenafi – die Limu Kossa in het buitenland vertegenwoordigt – woonde toevallig in Den Haag, dus toen Sara naar Nederland verhuisde, kwamen ze weer bij elkaar voor een kopje koffie bij Coffee Bru . Het was al snel duidelijk dat ze dezelfde taal spraken als het ging om koffiekwaliteit, gemeenschapsontwikkeling en directe betrokkenheid van de branders.

Na het cuppen van een aantal geweldige oogstmonsters, introduceerde Sara Abiy bij Lennart op de World of Coffee in Boedapest in 2017. De klik tussen hen was ook meteen en een partnerschap was geboren. Onze proefimport uit Limmu Kossa (genaamd “Galeh” naar de microregio waar het vandaan komt) was een groot succes. We zijn er trots op dat we nu zowel natuurlijke als gewassen versies van dit Ethiopische juweeltje kunnen aanbieden – en een enkele boerenkavel van een van de meest vertrouwde telers: Sultan Ba’wari.

We verzekeren u dat de gemiddelde waardeketen van Ethiopische koffie er niet zo eenvoudig uitziet. Het feit dat Limu Kossa een eigen droogmolen en exportvergunning heeft, garandeert een ongekende mate van transparantie voor deze notoir ondoorzichtige koffieoorsprong.

We verzekeren u dat de gemiddelde waardeketen van Ethiopische koffie er niet zo eenvoudig uitziet. Het feit dat Limu Kossa een eigen drymill en exportvergunning heeft, garandeert een ongekende mate van transparantie voor dit notoir ondoorzichtige oorsprongland

CULTIVARS

Lokale variëteiten geselecteerd op productiviteit, sterkte en micro-regio fit, genaamd: 74165, 75227, 74140, 74110, 74112 en 5227.
Limu Kossa bevindt zich in de hooglanden waar de soort coffea arabica is geëvolueerd.

HOOGTE

1840 – 2130 meter boven zeeniveau

OPMERKELIJK

Limu Kossa is een particulier landgoed dat zijn kennis uitbreidt naar omliggende boeren om hen te kunnen ondersteunen met hogere prijzen en is een verbazingwekkend voorbeeld van agro-bosbouw waar koffie zo dicht mogelijk bij wild groeit als commercieel mogelijk. 100% gecertificeerd biologisch. (Koepoort Koffie is niet biologisch gecertificeerd, dus we kunnen de koffie niet als biologisch leveren)

BELANGRIJKSTE PRESTATIES

2017: partnerschap geboren, eerste microlot gecreëerd voor This Side Up, plannen om de omliggende boerenkavels te exporteren die voor volgend seizoen zijn opgericht.

2018: naturals en gewassen partijen van onze Galeh microlot geïmporteerd. Giday Berhe bezocht This Side Up tijdens zijn tweede reis naar Europa ooit voor de Producer Crossover en om een ​​grondig trainingsprogramma voor outgrower te creëren.

2019: creëerde een Ethiopische primeur: een enkele boerenkavel door een van de vertrouwde telers van de boerderij, Sultan Ba’wari. Geïmporteerde kavels van zowel Grade 1 als Grade 4 – de laatste dient als een van onze belangrijkste “basismengsels”.

VERWERKING

Bonen worden met de hand geplukt door seizoensplukkers op het landgoed. Bij levering worden alle bonen voorgezeefd door controleurs, waarna de partijen worden gescheiden in de gewassen partijen (voor- en middenseizoen) en naturals (naseizoen).

volledig gewassen: met de hand geplukt, voorgesorteerd, drijvend, verpulverd, 12 uur nat gefermenteerd, geweekt en gewassen, gedroogd op verhoogde bedden en drooggemalen, alles onder toezicht van de boerderijeigenaar, Giday.

naturel: volledig rijpe kersen worden gelijkmatig verdeeld over verhoogde bedden en elk uur gekeerd om schimmelvorming te voorkomen, vooral de eerste dagen. Minstens 12 dagen in de zon gedroogd.

Extra informatie

Gewicht 1 kg

13 beoordelingen voor Ethiopië Galeh Djimmah ongebrande groene koffiebonen natural basic blend (direct trade) 1kg

 1. dave cordesius (geverifieerde eigenaar)

  goede kwaliteit / prijs verhouding

 2. Arthur Slagt (geverifieerde eigenaar)

 3. Edwin (geverifieerde eigenaar)

  uitgebreide informatie op de site en heel snel geleverd. Koffie is van prima kwaliteit

 4. dave c. (geverifieerde eigenaar)

 5. koen (geverifieerde eigenaar)

 6. Jorrit Boersma (geverifieerde eigenaar)

  Deze moet ik nog branden maar ga er vanuit dat deze net zo mooi is als de anderen

 7. Mikael Kampmark (geverifieerde eigenaar)

 8. Marijke (geverifieerde eigenaar)

  Koffie is heel lekker met een fijne nasmaak.

 9. Frank U. (geverifieerde eigenaar)

 10. Casper (geverifieerde eigenaar)

  Lekkerste groene koffie die ik bij Koepoort besteld heb! 14 min 227C in de gene cafe, heerlijke medium branding!

 11. toon warner (geverifieerde eigenaar)

  Nog ongebrand, maar de verpakking is goed.

 12. Gerard van Dijk (geverifieerde eigenaar)

 13. Jan Laven (geverifieerde eigenaar)

  Nog niet geprobeerd, maar zal net als de andere soorten van prima kwaliteit zijn.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…